četvrtak 19 jul 2018
bsenfrdeitrusrsl

AMS RS podržao preventivnu kampanju "Budi pametniji od telefona"

BANJALUKA - Auto-moto savez Republike Srpske podržao je preventivnu kampanju "Budi pametniji od telefona" koju od 15. jula do 1. septembra 2017. godine na teritoriji Republike Srpske sprovode kompanija M:tel i Agencija za bezbjednost saobraćaja.

Ovom preventivnom kampanjom se želi uticati na promjenu stavova prema upotrebi mobilnog telefona u vožnji ukazivanjem na opasnosti koje sa sobom nosi upotreba mobilnog telefona.

Mobilni telefoni su u širokoj upotrebi kod svih kategorija stanovništva. Upotreba mobilnog telefona tokom vožnje može biti opasna kao i vožnja pod uticajem alkohola.

Zato je ovaj fenomen postao predmet mnogobrojnih istraživanja. Većina ovih istraživanja su usmjerena na povezanost upotrebe mobilnog telefona sa rizikom od nastanka saobraćajne nezgode i uticajem upotrebe mobilnog telefona na vozačke sposobnosti, u toku vožnje.

S obzirom da je upotreba mobilnog telefona tokom vožnje prepoznata kao faktor koji utiče na vozačke sposobnosti i doprinosi nastanku saobraćajne nezgode, upotreba mobilnog telefona tokom vožnje je zabranjena.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju