četvrtak 19 jul 2018
bsenfrdeitrusrsl

Pred novu školsku godinu počela besplatna kontrola tehničke ispravnosti autobusa u Srpskoj

BANJALUKA - Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske (RS), Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) RS, Privredna komora Republike Srpske, Asocijacija stanica za tehnički pregled, Stručna institucija za tehnički pregled vozila i Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) sprovodiće, od ponedjeljka 21. avgusta do 4. septembra 2017. godine, preventivnu aktivnost besplatne kontrole tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa.

Ova aktivnost se tradicionalno provodi pred početak školske godine, s ciljem povećanja bjezbjednosti đaka u saobraćaju.

U akciji besplatne kontrole tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa učestvovaće 57 stanica za tehnički pregled koje su registrovane za tehnički pregled autobusa širom Republike Srpske. 

Troškove vanrednog tehničkog pregleda autobusa snose stanice za tehnički pregled, odnosno za prevoznike je on besplatan.

Ministarstvo saobraćaja i veza će tokom perioda realizacije aktivnosti intenzivnije nadzirati rad stanica za tehnički pregled, naročito tokom tehničkih pregleda autobusa.

Pozivamo sve prevoznike u Republici Srpskoj koji se bave prevozom putnika, da se odazovu akciji i izvrše besplatnu kontrolu svojih autobusa, a svim stanicama za tehnički pregled se zahvaljujemo na nesebičnoj podršci.

Podsjećamo, u akciji vanredne tehničke ispravnosti autobusa, koja je provođena 2016. godine, pregledano je 349 autobusa.

(Foto: Ilustracija)

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju