sreda 14 novembar 2018
bsenfrdeitrusrsl

VOZAČI OPREZ - POČINJE NOVA ŠKOLSKA GODINA!

BANJALUKA - Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) podsjeća sve vozače da u petak (1. septembar 2017. godine) počinje nova školska godina i poziva ih da voze oprezno u zonama osnovnih i srednjih škola, te da obrate posebnu pažnju na đake koji se kreću duž kolovoza.

Ovim povodom će u petak u deset časova u Osnovnoj školi (OŠ) "Sveti Sava" u Brodu biti ozvaničen početak tradicionalne republičke kampanje "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas" koja ima za što bezbjednije učešće đaka u saobraćaju tokom cijele školske godine u Srpskoj.

Početku kampanje u Brodu prisustvovaće ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS Milija Radović i generalni sekretar AMS RS Ranko Babić, koji će prvačićima OŠ "Sveti Sava" podijeliti saobraćajne bukvare, majice, rasporede časova, bljeskalice i obrazovne letke.

Preventivnu aktivnost "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas" zajedno sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, AMS RS, Auto-moto društva i lokalne zajednice.

Kampanjom se želi unaprijediti znanje i ponašanje kod djece kao rizičnih učesnika u saobraćaju putem obrazovnih materijala, svjetloodbojnih prsluka, radio i televizijskih spotova.

Roditelji kao najmotivisaniji treba da prenesu djeci elementarno znanje neophodno za njihovo pravilno i bezbjedno učešće u saobraćaju. Putem tih materijala roditelje želimo upoznati o stradanju djece, opasnostima koje ih vrebaju u saobraćaju, njihovom bezbjednom prevozu kada se voze u vozilu, ograničenim psihofizičkim sposobnostima u odnosu na odrasle, kao i informacijama koje su relevantne za njihovo samostalno i bezbjedno učešće u saobraćaju.

Odgovornost za bezbjednost djece je uvek na strani starijih, koji decu nisu naučili bezbednom ponašanju ili ih ugrožavaju svojim ponašanjem i postupcima.

Radnici AMS RS i AMD dijeliće obrazovne materijale u zonama osnovnih škola širom Republike Srpske, te pomagati da đaci bezbjedno stignu u školu. Ovim putem AMS RS svim učenicima želi uspješnu i bezbjednu novu školsku godinu.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju