četvrtak 19 jul 2018
bsenfrdeitrusrsl

Školske patrole u Prijedoru pomagale đacima pri prelasku saobraćajnica u zonama škole

PRIJEDOR - Povodom početka nove školske godine, Auto-moto društvo "Prijedor" organizovalo je u petak (1. septembar 2017.) podjelu preventivnih materijala prvačićima iz Prijedora, a za bezbjedan prvi dan škole pobrinuli su se članovi školskih saobraćajnih sekcija, koji su svoje nove drugare prevodili preko ulice u zonama osnovnih škola.

Sekretar AMD "Prijedor" Mirko Brkić kazao je da je ova aktivnost organizovana u okviru preventivne kampanje pod nazivom "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas", koja je 1. septembra počela u skoro svim gradovima i opštinama u Republici Srpskoj.

"Putem obrazovnih materijala i praktičnih predavanja želimo da unaprijedimo znanje i ponašanje kod djece kao rizičnih učesnika u saobraćaju. Posebnu pažnju posvetili smo početku školske godine, jer tada prvačić po prvi put samostalno kreću na put od kuće do škole", istakao je Brkić.

Preventivnu aktivnost "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas" zajedno sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, AMS RS, Auto-moto društva i lokalne zajednice.

 

Kampanjom se želi unaprijediti znanje i ponašanje kod djece kao rizičnih učesnika u saobraćaju putem obrazovnih materijala, svjetloodbojnih prsluka, radio i televizijskih spotova.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju