sreda 14 novembar 2018
bsenfrdeitrusrsl

Prvačići u Kneževu učili kako da bezbjedno učestvuju u saobraćaju

KNEŽEVO - Predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske (RS), Auto-moto saveza (AMS) RS i Auto-moto društva "Kneževo" u ponedjeljak (4. septembar 2017. godine) su za prvačiće u Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Kneževu održali saobraćajno-obrazovno predavanje pod nazivom "Deset lekcija koje život znače" i tom prilikom im podijeli majice, saobraćajne bukvare, rasporede časova i obrazovne letke.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Srpske Milija Radović rekao je poslije posjete Osnovnoj školi "Dositej Obradović" da je zadovoljan činjenicom da u prošloj i ovoj godini nijedno dijete nije stradalo u saobraćaju u Republici Srpskoj kao pješak i biciklista.

On je kazao da je ovaj trend rezultat pojačanog rada Ministarstva unutrašnjih poslova RS i kampanja o bezbjednosti u saobraćaju koje provodi Agencija, AMS RS i ostali subjekti u saobraćaju.

"Svemu ovome znatno su doprinijele i izmjene Zakona o bezbjednosti saobraćaja i pooštravanje kazni za prekršaje, a što se odrazilo na veće poštivanje brzina na putevima i povećanu upotrebu sigurnosnog pojasa u vozilu", istakao je Radović.

Dodao je da veći dio djece u Kneževu pješice dolazi do škole, zbog čega je i cilj današnje kampanje da učenike, njih 90, upoznaju o tome gdje se smiju igrati, a gdje ne, kako se prelazi kolovoz, kojom stranom kolovoza se mogu kretati i kako je potrebno kretati se noću.

Direktor Osnovne škole "Dositej Obradović" u Kneževu Goran Aleksić rekao je da ova škola veoma dobro sarađuje sa Agencijom i policijom, te da u dosadašnjem periodu nije bilo problema u bezbjednosti djece u saobraćaju.

Aleksić je zahvalio predstavnicima AMS RS, AMD "Kneževo" i Agencije za bezbjednost saobraćaja RS za održanu prezentaciju o bezbjednosti djece u saobraćaju.

(Izvor: Srna, AMS RS)

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju