sreda 12 decembar 2018
bsenfrdeitrusrsl

Babić: Đacima stalno ukazivati na značaj pravilnog ponašanja u saobraćaju

GRADIŠKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je u petak (4. septembar 2017.) tokom posjete Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Dubravama kod Gradiške da je doček prvačića uvijek radostan događaj, ali da je zabrinjavajuće to što je u većini škola u Srpskoj sve manje učenika.

"To je i slučaj sa Osnovnom školom "Sveti Sava", u kojoj sam počeo radni vijek kao učitelj. U ovoj sredini od nekadašnjih po nekoliko odjeljenja prvog razreda, došlo se na jedno odjeljenje sa 19 prvačića u centralnoj i jedno odjeljenje sa šest đaka u područnoj školi u Lamincima", rekao je Malešević.

Generalni sekretar Auto-moto saveza Republike Srpske Ranko Babić kazao je da je najdraža aktivnost ovog saveza rad sa najmlađima, posebno sa prvačićima koji postaju samostalni učesnici u saobraćaju.

"Koristimo svaku priliku da ukažemo na značaj pravilnog ponašanja u saobraćaju i danas smo ovoj djeci donijeli poklone i edukativne materijale iz kojih će moći da nauče kako da pravilno  učestvuju u saobraćaju i zaštite svoje živote", rekao je Babić.

Prigodne poklone prvačićima uručili su Ranko Babić i načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić, koji je istakao da oni danas počinju sa školovanjem koje je naljepše doba djetinjstva.

"Obaveza odraslih je da im nakon školovanja obezbijedimo radna mjesta na kojima će moći da iskoriste svoja stečana znanja", naglasio je Adžić.

Direktorica Osnovne škole "Sveti Sava" Dubrave Rajna Soldat rekla je da je u prvi razred upisano 27 prvačića, ali da su roditelji dvoje djece već najavili da će njihova djeca pohađati nastavu u jednoj školi u Laktašima.

"Imaćemo 25 prvačića, od čega u centralnoj školi u Dubravama 19, u područnoj školi u Lamincima šest, dok u područnom odjeljenju u Novom Selu nije upisan nijedan prvačić", navela je Soldatova.

(Izvor: Srna)

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju