utorak 11 decembar 2018
bsenfrdeitrusrsl

Djeca iz banjalučkog vrtića "Kolibri" učila kako da budu što bolji učesnici u saobraćaju

BANJALUKA - Više od 50 mališana banjalučkog vrtića "Kolibri" u četvrtak, 14. septembar 2017. godine, je posjetilo sjedište Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS) u Banjaluci gdje su se upoznali sa zaposlenima u ovoj republičkoj instituciji i učili kako da budu što bolji učesnici u saobraćaju.

Djeca uzrasta pet i šest godina obišla su Informativno-dispečerski centar (IDC) AMS, gdje im je pokazano kako radnici IDC-a komuniciraju sa vozačima kojima je potrebna pomoć na putu, ali i kako se daju izvještaji za medije.

Poslije obilaska IDC AMS RS, mališani su gledali pokaznu vježbu uklanjanja vozila u krugu Auto-moto društva "Krajina". Na kraju, djeci je održano saobraćajno-obrazovno predavanje "Pažljivkovih deset lekcija koje život znače" i uručeni su im prigodni pokloni.

Ova posjeta organizovana je u okviru velike republičke preventivne kampanje "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas" koju zajedno sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, AMS RS, Auto-moto društva i lokalne zajednice.

Kampanjom se želi unaprijediti znanje i ponašanje kod djece kao rizičnih učesnika u saobraćaju putem saobraćajno-obrazovnih materijala, predavanja i praktičnom obukom na poligonu za obuku djece u saobraćaju prilagođenom njihovom uzrastu.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju