utorak 11 decembar 2018
bsenfrdeitrusrsl

AMS RS u petak obilježava "Dan bez automobila" takmičenjem u vožnji bicikla na Trgu Krajine u Banjaluci

BANJALUKA - Predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske (RS), Auto-moto saveza (AMS) RS, Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) i Administrativne službe grada Banjaluka u petak (22. septembar 2017. godine) će u 12 časova povodom manifestacije "Dan bez automobila" obići pokretni poligon za obuku djece u saobraćaju, koji je postavljen na banjalučkom Trgu Krajine.

AMS RS i Administrativna služba grada Banja Luka postavili su u ponedjeljak (18. septembar) saobraćajni poligon i na njemu se sprovodi praktična obuka djece predškolskog i ranoškolskog uzrasta (od 5-9 godina) za bezbjedno učešće u saobraćaju. Na ovom saobraćajnom poligonu djeca iz osnovnih škola i vrtića sa područja Banja Luke imaju mogućnost da usvoje osnovna znanja neophodna za bezbjedno učešće u saobraćaju krećući se kao pješaci i biciklisti. Posjeta poligonu organizovana je u okviru obilježavanja međunarodne manifestacije "Evropska sedmica mobilnosti" koju AMS RS i Auto-moto društva obilježavaju nizom aktivnosti širom Republike Srpske.

AMS RS i AMD "Banjaluka" će u petak (22. septembar) od 10 do 13 časova na Trgu Krajine u Banjaluci organizovati takmičenje u vožnji bicikla na posebno pripremljenom poligonu spretnosti. Na takmičenju mogu učestvovati svi zainteresovani vozači bicikla starosti od sedam do 77 godina. Najbolji vozači bicikla koji prođu poligon sa što manje kaznenih bodova i koji pokažu najbolje znanje na testu iz poznavanja saobraćajnih pravila i propisa dobiće prikladne nagrade.

Za osvojeno prvo mjesto u vožnji bicikla na poligonu spretnosti vozač bicikla dobiće za nagradu bicikl i svjetloodbojni prsluk. Prije vožnje na poligonu spretnosti svaki takmičar mora da uradi i test iz poznavanja saobraćajnih propisa. Ovo takmičenje predstavlja vid rekreacije kroz zabavu, ali i promociju biciklističkog prevoza kao zdravog načina života, te promociju "ekoloških" prevoznih sredstava.

Raspored takmičenja na Trgu Krajine u Banjaluci (petak, 22. septembar):

- Od 10 do 11 časova prijava takmičara.

- Od 11 do 13 časova testiranje i vožnja na poligonu spretnosti.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju