utorak 11 decembar 2018
bsenfrdeitrusrsl

Održane lekcije iz saobraćaja koje život znače učenicima u Modriči i Vukosavlju

MODRIČA - Predstavnici Auto-moto društva "Modriča" tokom mjeseca septembra ove godine održali su niz saobraćajno-obrazovnih predavanja "Deset lekcija koje život znače" za učenike osnovnih škola sa područja opština Modriča i Vukosavlje, u okviru republičke preventivne kampanje "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas".

Učenici prvih, drugih i trećih razreda osnovnih škola iz Modriče i njihovi vršnjaci iz Vukosavlja učili su kako da budu što bezbjedniji učesnici u saobraćaju, te da stečeno znanje prenesu na svoje drugare.

Predstavnici Auto-moto društva "Modriča" su, u saradnji sa pripadnicima Policijske stanice Modriča, dijelili učenicima rasporede časova i obrazovne letke o bezbjednom kretanju u sobraćaju.

Preventivnu aktivnost "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas" zajedno sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, AMS RS, Auto-moto društva i lokalne zajednice.

Kampanjom se želi unaprijediti znanje i ponašanje kod djece kao rizičnih učesnika u saobraćaju putem obrazovnih materijala, svjetloodbojnih prsluka, radio i televizijskih spotova.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju