utorak 11 decembar 2018
bsenfrdeitrusrsl

U Razboju kod Srpca nastavlja se kampanja "Budi vidljiv, ne budi figura"

BANJALUKA - Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske u srijedu (6. decembar 2017. godine) će u 12 časova organizovati saobraćajno-obrazovno predavanje i podjelu razglednica sa preventivnom porukom učenicima Osnovne škole "Dositej Obradović" u mjestu Razboj u opštini Srbac.

Podjeli razglednica i radu sa učenicima u Razboju kod Srpca očekuje se prisustvo ministra prosvjete i kulture RS Dane Maleševića, generalnog sekretara AMS RS Ranka Babića, direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja RS Milije Radovića i direktorice preduzeća "Pošte Srpske" Jasminke Krivokuće.

Predavanje i podjela razglednica na kojima će 60 đaka iz mjesta Razboj kod Srpca napisati poruku o bezbjednom učešću pješaka u saobraćaju i poslati ih roditeljima, braći, sestrama, bakama i dekama, drugarima... organizuje se u okviru velike republičke preventivne kampanje "Budi vidljiv, ne budi figura".

Osnovna poruka kampanje jeste: vidljivost pješaka. Kampanja ima za cilj da ukaže pješacima na opasnosti kojima su izloženi prilikom kretanja kolovozom u noćnim uslovima vožnje, kako se kretati pravilno, kao i da vozačima i licima koja se prevoze u vozilu ukaže na potrebu korištenja svjetlodobojnog prsluka prilikom napuštanja vozila na javnom putu.

Kamapanjom se želi uticati i na stavove vozač vezano za kretanje putnim dionicama gdje se mogu očekivati pješaci, da smanje brzinu kretanja i povećaju oprez.

U realizaciji ove preventivne aktivnosti uključeni su Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto-moto savez Republike Srpske i 48 Auto-moto društava, preduzeće "Pošte Srpske", osnovne škole i lokalne zajednice.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju