utorak 11 decembar 2018
bsenfrdeitrusrsl

Babić i Radović sutra u 10 časova u OŠ "Dragan Vujanović" u mjestu Svodna kod Novog Grada

BANJALUKA - Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) i Agencija za bezbjednost saobraćaja RS sutra (utorak, 23. januar 2018. godine) će u 10 časova u Osnovnoj školi "Dragan Vujanović" u mjesto Svodna kod Novog Grada organizovati saobraćajno-obrazovno predavanje za 75 učenika ove škole i podijeliti im saobraćajne bukvare "Pažljivko" i razglednice sa poštanskim markama.

Ova aktivnost sprovodi se u okviru kampanje "Budi vidljiv, ne budi figura" i ima za cilj da đaci putem saobraćajno-obrazovnog predavanja steknu nova znanja kako da budu što bezbjedniji učesnici u saobraćaju, a preventivnu poruku pošalju putem razglednice svojim najmilijima - roditeljima, braći, sestrama, bakama i dekama, drugarima...

Predavanju i podjeli saobraćajnih bukvara, razglednica i drugih saobraćajno-obrazovnih materijala časova u Osnovnoj školi "Dragan Vujanović" u mjesto Svodna kod Novog Grada prisustvovaće generalni sekretar AMS RS Ranko Babić i direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS Milija Radović.

Osnovna poruka kampanje jeste: vidljivost pješaka. Kampanja ima za cilj da ukaže pješacima na opasnosti kojima su izloženi prilikom kretanja kolovozom u noćnim uslovima vožnje, kako se kretati pravilno, kao i da vozačima i licima koja se prevoze u vozilu ukaže na potrebu korištenja svjetlodobojnog prsluka prilikom napuštanja vozila na javnom putu.

Kamapanjom se želi uticati i na stavove vozač vezano za kretanje putnim dionicama gdje se mogu očekivati pješaci, da smanje brzinu kretanja i povećaju oprez.

U realizaciji ove preventivne aktivnosti uključeni su Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, Auto-moto savez RS i 48 Auto-moto društava, preduzeće "Pošte Srpske", osnovne škole i lokalne zajednice.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju