utorak 11 decembar 2018
bsenfrdeitrusrsl

U petak saobraćajno-obrazovno predavanje za učenike Osnovne škole "Petar Kočić" u Prijedoru

PRIJEDOR - Predstavnici Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS) i Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske u petak (16. februar 2018.) će u 9.20 časova u Osnovnoj školi "Petar Kočić" u Prijedoru održati saobraćajno-obrazovno predavanje za učenike nižih razreda i tom prilikom im podijeliti slikovnice i bojanke "Deset lekcija koje život znače", kao i svjetloodbojne naljepnice i razglednice sa poštanskim markama.

Predavanje i druženje sa đacima prijedorske Osnovne škole "Petar Kočić" organizuje Auto-moto društvo "Prijedor" u okviru velike republičke preventivne kampanje "Budi vidljiv, ne budi figura". Učenici će zajedno sa učiteljicama u školi napisati na razglednicama poruku o bezbjednom učešću pješaka u saobraćaju i poslali ih roditeljima, braći, sestrama, bakama, dekama, drugarima...

Osnovna poruka kampanje jeste: vidljivost pješaka. Kampanja ima za cilj da ukaže pješacima na opasnosti kojima su izloženi prilikom kretanja kolovozom u noćnim uslovima vožnje, kako se kretati pravilno, kao i da vozačima i licima koja se prevoze u vozilu ukaže na potrebu korištenja svjetlodobojnog prsluka prilikom napuštanja vozila na javnom putu.

Kamapanjom se želi uticati i na stavove vozač vezano za kretanje putnim dionicama gdje se mogu očekivati pješaci, da smanje brzinu kretanja i povećaju oprez.

U realizaciji ove preventivne aktivnosti uključeni su Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, AMS RS i 49 Auto-moto društava, preduzeće "Pošte Srpske", osnovne škole i lokalne zajednice.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju