utorak 23 april 2019
bsenfrdeitrusl

Kalinovački đaci kroz predstavu "Mirka" učili pravila bezbjednog učešća u saobraćaju

KALINOVIK - Oko 30 đaka ranoškolskog uzrasta kalinovačke Osnovne škole "Ljutica Bogdan" učilo je u srijedu (21. februar 2018.) najvažnija pravila bezbjednog učešća u saobraćaju kroz interaktivnu, saobraćajno-obrazovnu predstavu "Mirka", dok su učenici iz Gimnazije slušali predavanje na temu "Mladi kao rizična grupa u saobraćaju".

Predavanje i predstavu "Mirka" za učenike iz Kalinovika organizovali su Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto-moto savez Republike Srpske i Auto-moto društvo "Kalinovik".

Tokom predstave, đaci iz "Ljutice Bogdana" su sa glumcima Akademije umjetnosti Republike Srpske prošli kroz najvažnije lekcije pravilnog učestvovanja u saobraćaju, naročito kada je u pitanju put od kuće do škole i od škole do kuće. Đacima su podijeljene saobraćajno-obrazovne slikovnice i bojanke.

Gimnazijalci iz Kalinovika učestvovali su u razgovoru poslije predavanja o rizicima nastanka saobraćajnih nezgoda zbog nepoštivanja saobraćajnih propisa, vožnje u pijanom stanju ili pod uticajem opojnih sredstava. Održana je i simulacija uticaja alkohola na vid vozača uz pomoć takozvanih "pijanih naočari".

Predstava "Mirka" predavanje i simulacija uticaja alkohola na vid čovjeka organizuju se u okviru preventivnih kampanja "Mladi kao rizična grupa u saobraćaju" i "Budi vidljiv, ne budi figura".

U četvrtak (22. februar) u 11.30 časova biće održana predstava "Mirka" u OŠ "Jovan Dučić" u Čajniču, a saobraćajno-obrazovno predavanje u isto vrijeme u Srednjoškolskom centru "Petar Petrović Njegoš" u Čajniču.

U petak (23. februar) u 12 časova u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Foči održaće se predstava "Mirka", a predavanje u isto vrijeme u Srednjoškolskom centru "Foča" u Foči.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju