utorak 22 januar 2019
bsenfrdeitrusrsl

Srednjoškolcima iz Čajniča predstavljeni rizici konzumiranja alkohola i vožnje u pijanom stanju

ČAJNIČE - Više od 50 srednjoškolaca Srednjoškolskog centra "Petar Petrović Njegoš" u Čajniču je tokom predavanja "Mladi kao rizična grupa u saobraćaju" održanom u četvrtak (22. februar 2018.) u ovoj čajničkoj obrazovnoj ustanovi obnovilo znanje iz poznavanja saobraćajnih pravila i propisa.

Tokom predavanja, koje su organizovali Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS), Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Auto-moto društvo "Foča" iz Foče, predstavljeni su rizici nastanka saobraćajnih nezgoda koje su izazvali mladi vozači pod uticajem alkohola. Poslije predavanja održana je simulacija uticaja alkohola na vid vozača uz pomoć takozvanih "pijanih naočari".

Uporedo sa predavanjem, u Domu kulture u Čajniču održana je interaktivna, saobraćajno-obrazovna predstava "Mirka" za 110 đaka ranoškolskog uzrasta iz čajničke Osnovne škole "Jovan Dučić". Mališani su putem predstave učili najvažnije lekcije pravilnog učestvovanja u saobraćaju. Đacima su poslije predstave podijeljene saobraćajno-obrazovne slikovnice i bojanke.

Gimnazijalci iz Kalinovika učestvovali su u razgovoru poslije predavanja o rizicima nastanka saobraćajnih nezgoda zbog nepoštivanja saobraćajnih propisa, vožnje u pijanom stanju ili pod uticajem opojnih sredstava.

U petak (23. februar) u 12 časova u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Foči održaće se predstava "Mirka", a predavanje u isto vrijeme u Srednjoškolskom centru "Foča" u Foči.

Saobraćajno-obrazovnu predstavu "Mirka" do sada vidjelo više od 11 hiljada đaka iz cijele Republike Srpske.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju