utorak 22 januar 2019
bsenfrdeitrusrsl

Ekipe AMS RS i AMD od 22. februara do danas imale 205 intervencija pružanja pomoći na putu

BANJALUKA - Dežurne ekipe Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS) i 49 Auto-moto društava (AMD) su od početka posljednjih snježnih padavina (noć između 21. i 22. februara) u Republici Srpskoj do danas (ponedjeljak, 5. mart 2018.) obavile 205 intervencija pružanja pomoći na putu.

Snijeg je prvog dana (22. februar) donio najveće probleme vozačima u Republici Srpskoj i BiH. Informativno-dispečerski centar AMS RS je tokom tog dana i noći zaprimio čak 54 poziva za intervenciju. Prevožena su vozila oštećena u saobraćajnim nezgodama, prilikom sletanja sa kolovoza u kanale i jarke, te vozila u kvaru.

Dežurne ekipe AMS RS su u periodu od 22. februara do danas besplatno prevezle motorna vozila koja su učestvovala u 68 saobraćajnih nezgoda na području Republike Srpske i BiH.

Riječ je o pravu koje ima svaki vlasnik motornog vozila registrovanog u Republici Srpskoj. Zakonom o ovlašćenjima Auto-moto saveza Republike Srpske (Službeni glasnik RS br. 01/09) regulisano je da uplatom posebne naknade prilikom registracije vlasnici motornih i priključnih vozila stiču pravo na jednu besplatnu uslugu prevoza vozila oštećenog u saobraćajnoj nezgodi, te prevoz vlasnika vozila i ostalih putnika do željene destinacije, na teritoriji BiH.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju