nedelja 17 februar 2019
bsenfrdeitrusrsl

U Loparama održana predavanja za vozače traktora i srednjoškolce, osnovci gledali predstavu "Mirka"

LOPARE - Predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske održali su u utorak (20. mart 2018.) u Loparama niz akcija i predavanja za učenike i poljoprivrednike čiji je cilj povećanje bezbjednosti saobraćaja.

Portparol AMS RS Perica Pećanac rekao je novinarima da su u okviru preventivne republičke kampanje "Osvjetlaj obraz domaćine, označi traktor žutim rotacionim svjetlom" i vozačima u ovoj lokalnoj zajednici podijeljena rotaciona svjetla i održano predavanje o značaju obilježavanja traktora na javnom putu.

Nakon savjetovanja za poljoprivrednike, u Centru za kulturu i informisanje u Loparama odigrana je predstava "Mirka" za učenike prvih razdreda osnovnih škola, koja na šaljiv način, prilagođen ovom uzrastu, pokazuje kako djeca treba da se ponašaju u saobraćaju.

Milka Dubravac iz Agenciji za bezbjednost saobraćaja rekla je novinarima da je "Mirka" od 2014. godine odigrana u svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj i da je predstavu odgledalo više od 15.000 djece.

U Srednjoškolskom centru u Loparama održano je predavanje o temi "Mladi i alkohol", sa akcentom na učenike koji su napunili 18 godina i postali vozači, te upozorenjem na opasne posljedice vožnje pod dejstvom alkohola.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić pozdravio je učesnike današnjih edukacija i zahvalio Agenciji za bezbjednost saobraćaja i AMS Republike Srpske na njihovoj organizaciji.

"Veoma je važno preventivno djelovanje na poljoprivrednike, kao i na našu omladinu i najmlađe stanovnike kako bi se što bezbjednije ponašali u saobraćaju", rekao je Savić.

(Izvor: Srna)

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju