utorak 23 april 2019
bsenfrdeitrusl

AMS RS i AMD "Istočno Sarajevo" podržali manifestaciju "Dani bezbjednosti saobraćaja u Istočnom Sarajevu"

ISTOČNO SARAJEVO - Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) i Auto-moto društvo (AMD) "Istočno Sarajevo" u četvrtak (10. maj 2018.) su u okviru trodnevne manifestacije "Dani bezbjednosti saobraćaja u Istočnom Sarajevu" organizovali saobraćajno-obrazovnu obuku učenika Osnovne škole "Sveti Sava" iz Istočnog Sarajeva na posebno prilagođenom poligonu za obuku djece u saobraćaju.

Poligon, odnosno simulator realne raskrsnice sa semaforima i pješačkim prelazima namijenjen je djeci ranoškolskog uzrasta. Mališani su na poligonu postavljenom na sportskom terenu Osnovne škole "Sveti Sava" u Istočnom Sarajevu imali priliku da nauče pravila bezbjednog ponašanja u saobraćaju.

AMS RS i AMD "Istočno Sarajevo" će u petak (11. maj 2018.) u devet časova postaviti poligon za obuku djece u saobraćaju ispred Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Istočno Sarajevo na kojem će mališani iz vrtića "Maca" imati priliku da se upoznaju sa osnovnim pravilima bezbjednog učestvovanja u saobraćaju.

Za mališane biće organizovano predavanje "deset lekcija koje život znače u saobraćaju" i tom prilikom će im se podijeliti saobraćajno-obrazovne bojanke i slikovnice.

Predstavnici AMS RS učestvovaće u petak u parku Gavrilo Princip u Istočnom Sarajevu u izboru "najljepše maske", "najoriginalnije ideje" i "nagrade AMS RS", koje će biti organizovano u okviru maskarade i likovnog takmičenja.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju