utorak 23 april 2019
bsenfrdeitrusl

Takmičenje "Djeca u saobraćaju / Sigurno u prometu 2018" u subotu u Sportskoj sali u Modriči

MODRIČA - Četvrto po redu, Saobraćajno-obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola na nivou Bosne i Hercegovine (BiH) pod nazivom "Djeca u saobraćaju/Sigurno u prometu 2018" održaće se u subotu (9. jun 2018. godine) u Sportskoj dvorani u Modriči, u organizaciji Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS).

Takmičenje se sprovodi zajedno sa Auto-moto savezom u BiH (AMSuBiH) - Mostar i na njemu će učestvovati tri prvoplasirane ekipe sa republičkog saobraćajno-obrazovnog takmičenja "Djeca u saobraćaju 2018" i tri prvoplasirane ekipe sa međužupanijskog takmičenja "Sigurno u prometu 2018", koje je održanu u Livnu u organizaciji AMSuBiH.

Takmičarski dio sprovešće se u dvije discipline - teoretski dio: poznavanje pravila bezbjednog ponašanja u saobraćaju (od 11.15 do 12.00 časova) i praktični dio: vožnja na poligonu spretnosti (od 12.00 do 12.45 časova). Svečano proglašenje pobjednika planirano je u 13.00 časova.

Takmičenje "Djeca u saobraćaju/Sigurno u prometu 2018" je najmasovnija saobraćajno-obrazovna aktivnost usmjerena prema učenicima osnovnih škola kojom je obuhvaćeno u toku 2018. godine 150 škola iz Republike Srpske i 60 škola iz Federacije BiH.

Takmičenje se odvija u više nivo takmičenja (školska, kvalifikaciona i republička) u Republici Srpskoj, a u Federaciji BiH školska, opštinska, međužupanijska i županijska takmičenja, kao i završno takmičenje na nivou BiH.

Cilj ove saobraćajno-obrazovne aktivnosti je povećanje bezbjednosti djece u saobraćaju u Republici Srpskoj i Federaciji BiH. Učenici osnovnih škola za takmičenje se pripremaju u saobraćajnim sekcijama osnovnih škola čime stiču nova znanja iz saobraćajnih propisa i usavršavaju vještine vožnje biciklom, kako bi se pripremili za bezbjedno i samostalno učešće u saobraćaju kao pješaci i vozači bicikla.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju