utorak 23 april 2019
bsenfrdeitrusl

Ulaganja u putnu infrastrukturu i bezbjednost u saobraćaju predstavlja dobrobit za sve

DOBOJ - Svečanim otvaranjem Tehničko-laboratorijskog centra Saobraćajnog fakulteta u Doboju i potpisivanjem ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji ovog fakulteta i Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS) u Doboju je u ponedjeljak (11. jun 2018.) ozvaničena peta po redu manifestacija "Dani saobraćaja Republike Srpske 2018".

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik kazao je, otvarajući Tehničko-laboratorijski centar Saobraćajnog fakulteta, da Republika Srpska završava 120 kilometara auto-puteva i da ovakvi instituti imaju svoju svrhu.

Ministar nauke i tehnologije RS Alen Šeranić rekao je da je koncept resornog ministarstva - nauka u svim politikama, te dodao da ulaganja u putnu infrastrukturu i bezbjednost u saobraćaju predstavlja dobrobit za sve.

Prema riječima ministra saobraćaja i veza RS Neđe Trninića, 2017. godina je statistički bila sa najpovoljnijim pokazateljima kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja u Srpskoj, zbog čega je i najmanji napredak tu izuzetno značajan. On je naveo da Ministarstvo zajedno djeluje sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS i AMS RS u obrazovnom i preventivnom dijelu, a sa Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP) u represivnom, kako bi bilo što manje udesa sa smrtnim ishodom i teže povrijeđenim.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS Milija Radović upozorio je da je 40 lica poginulo tokom prvih pet mjeseci ove godine na putevima Srpske, što je više nego u istom periodu lani i podsjetio da je tim povodom prošle sedmice zasjedao Savjet za bezbjednost saobraćaja, koji je donio zaključke o preduzimanju mjera koje obavezuju, između ostalih, MUP RS na pojačanu kontrolu brzine učesnika u saobraćaju, a AMS RS i druge na sprovođenje preventivnih kampanja.

Dekan Saobraćajnog fakulteta u Doboju Zoran Ćurguz rekao je da je cilj manifestacije "Dani saobraćaja Republike Srpske 2018" povećanje bezbjednosti učesnika u saobraćaju, naročito vozača.

Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji Saobraćajnog fakulteta u Doboju i Auto-moto saveza Republike Srpske potpisali su dekan Zoran Ćurguz i generalni sekretar Ranko Babić.

(Izvor: Srna)

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju