utorak 23 april 2019
bsenfrdeitrusl

Učenici iz Donje Dubrave najbolji na takmičenju na BiH nivou - "Djeca u saobraćaju/Sigurno u prometu 2018"

MODRIČA - Ekipa Osnovne škole "Novak Pivašević" iz Stare Dubrave kod Čelinca osvojila je prvo mjesto na Četvrtom saobraćajno-obrazovnom takmičenju učenika osnovnih škola na nivou BiH pod nazivom "Djeca u saobraćaju/Sigurno u prometu 2018" održanom u subotu (9. jun 2018. godine) u Modriči.

Drugo mjesto na ovom takmičenju, u organizaciji Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS), pripalo je ekipi Osnovne škole "Vladimir Nazor" iz Odžaka, a treće ekipi Osnovne škole "Sveti Sava" iz Crnjelova kod Bijeljine.

U konkurenciji djevojčica, prvo mjesto osvojila je Jovana Kostadinović, učenica OŠ "Sveti Sava" iz Broda. Drugo mjesto osvojila je Sara Moravac, učenica OŠ "Novak Pivašević" iz Stare Dubrave, a treće Lana Zmaić, učenica OŠ "Vladimir Nazor" iz Odžaka.

Najbolji u konkurenciji dječaka na ovom takmičenju bio je Slaven Vuković, učenik OŠ "Novak Pivačević" iz Stare Dubrave. Drugo mjesto pripalo je Radovanu Stojanoviću, učeniku OS "Sveti Sava" iz Crnjelova, a treće Sergeju Dociću, učeniku OŠ "Novak Pivašević" iz Stare Dubrave.

Takmičarski dio sproveo se u dvije discipline - poznavanje pravila bezbjednog ponašanja u saobraćaju (teoretski dio) i vožnja na poligonu spretnosti (praktični dio).

Takmičenje "Sigurno u prometu/Djeca u saobraćaju 2018" je najmasovnija saobraćajno-obrazovna aktivnost usmjerena prema učenicima osnovnih škola kojom je obuhvaćeno u toku 2018. godine 150 škola iz Republike Srpske i 60 škola iz Federacije BiH. Takmičenje se odvija u više nivo takmičenja (školska, kvalifikaciona i republička u Republici Srpskoj, a u Federaciji BiH školska, opštinska, međužupanijska i županijska takmičenja, kao i završno tkmičenje na nivou BiH).

Federalno takmičenje sprovodi se u organizaciji Auto moto saveza u BiH (AMSuBiH) - Mostar.

Cilj ove saobraćajno-obrazovne aktivnosti je povećanje bezbjednosti djece u saobraćaju u Republici Srpskoj i BiH. Učenici osnovnih škola za takmičenje se pripremaju u saobraćajnim sekcijama osnovnih škola čime stiču nova znanja iz saobraćajnih propisa i usavršavaju vještine vožnje biciklom, kako bi se pripremili za bezbjedno i samostalno učešće u saobraćaju kao pješaci i vozači bicikla.

(Izvor: AMS RS)

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju