utorak 22 januar 2019
bsenfrdeitrusrsl

Moto-kros trka "Rogatica 2018" vozi se u subotu i nedjelju na stazi "Ptičijak" u Rogatici

ROGATICA - Trka otvorenog prvenstva BiH u moto-krosu "Rogatica 2018" voziće se u subotu i nedjelju (18. i 19. avgust 2018. godine) na stazi "Ptičijak" u Rogatici u okviru tradicionalne manifestacije "Preobraženjski dani" posvećene krsnoj slavi ove opštine, Preobraženju Gospodnjem.

Organizator trke je Auto-moto društvo "Rogatica", uz podršku Auto-moto saveza Republike Srpske. Posebnim pravilnikom ove trke predviđeno je da se u subotu (18. avgust) od 18 do 20 časova održe slobodni treninzi, dok je zagrijavanje planirano u nedjelju (19. avgust) od 11.30 do 13 časova.

Svečano otvaranje Trke otvorenog prvenstva BiH u moto-krosu "Rogatica 2018" održaće se u nedjelju u 13.45 časova, a zvanični početak trke u 14 časova. Svečano proglašenje pobjednika biće upriličeno u 18.30 časova na stazi "Ptičijak".

Svoje vještine na moto-kros stazi "Ptičijak", koja važi za jednu od najboljih na ovom dijelu Balkana, pokazaće motociklisti po klasama - MX 1, MX 2, MX 85, MX Turist i MX Veteran. Staza je duga 1,7 kilometara, široka minimalno šest metara i izuzetno pregledna za gledaoce.

Trka otvorenog prvenstva BiH u moto-krosu "Rogatica 2018" vozi se prema zvaničnom kalendaru Motociklističkog saveza BiH za 2018. godinu i boduje se za Prvenstvo BiH u Hard Enduru.

Prošle godine je na ovoj trci učestvovalo 38 motociklista iz Republike Srpske i FBiH, Srbije, Hrvatske i Makedonije. Najzapaženiji na trkama bio je Gabor Saghmeister, desetostruki učesnik relija "Pariz-Dakar" i višestruki prvak na trkama širom Evrope, nekadašnje Jugoslavije i Srbije.

(Foto: Opština Rogatica)

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju