utorak 22 januar 2019
bsenfrdeitrusrsl

U toku besplatna kontrola ispravnosti autobusa pred početak nove školske godine u Republici Srpskoj

BANJALUKA - Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske (RS), Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Privredna komora RS, Asocijacija stanica za tehnički pregled, Stručna institucija za tehnički pregled vozila i Auto-moto savez RS (AMS RS) i ove godine sprovode tradicionalnu preventivnu aktivnost vanrednog tehničkog pregleda autobusa pred početak nove školske godine.

Akcija besplatne kontrole tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa trajaće do 3. septembra, a za učešće u akciji prijavilo se 58 stanica za tehnički pregled širom Republike Srpske, koje su registrovane za tehnički pregled autobusa.

Troškove vanrednog tehničkog pregleda autobusa snose stanice za tehnički pregled, dok je za prevoznike on besplatan.

Tokom perioda kampanje kontrola tehničke ispravnosti autobusa sprovodi se na način da prevoznik doveze autobus na stanicu za tehnički pregled, na besplatnu kontrolu. Stanica za tehnički pregled obaviće vanredni tehnički pregled i evidentirati vozilo u informacioni sistem. U slučaju uočavanja kvara, vozilo se vraća uz nalog da se isti otkloni i ponovo obavi tehnički pregled.

Ministarstvo saobraćaja i veza će tokom akcije, uz podršku Auto-moto saveza Republike Srpske i Stručne institucije za tehnički pregled vozila tokom perioda realizacije aktivnosti, nadzirati rad stanica za tehnički pregled tokom tehničkih pregleda autobusa.

 Uspjeh akcije, odnosno broj pregledanih autobusa zavisiće isključivo od spremnosti prevoznika da se odazovu ovoj akciji.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju