subota 25 maj 2019
bsenfrdeitrusl

Kampanja "Osvetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom" kreće 14. marta u opštini Šamac

BANJALUKA - Tradicionalna republička saobraćajno-preventivna kampanja "Osvetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom" biće ozvaničena 14. marta 2019. godine u mjesnoj zajednici Tišina u opštini Šamac podjelom žutih rotacionih svjetala, svjetloodbojnih 3M traka za bolje uočavanje traktora i drugih preventivnih materijala.

Za vozače traktora iz ove mjesne zajednice održaće se savjetodavno predavanje i razgovor o značaju poštivanja propisa iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, bezbjednog upravljanja traktorom, ali i bezbjednog prevoza lica i tereta na traktoru i traktorskoj prikolici.

Kampanja "Osvetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom" sprovodiće se do 31. marta u više gradova i opština Srpske, a zajednički je organizuju AMS RS sa Auto-moto društvima i Agencija za bezbjednost saobraćaja RS uz podršku Ministarstva saobraćaja i veza RS, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Ministarstva unutrašnjih poslova RS i lokalnih zajednica.

Realizacijom aktivnosti "Osvjetlaj obraz domaćine, označi traktor žutim rotacionim svjetlom" očekuje se veće poštivanje propisa i povećan oprez vozača traktora i ostalih poljoprivrednih mašina, kako u radu na njivi i u šumi, tako i na javnom putu, veći stepen tehničke ispravnosti, veće korištenje rotacionog svjetla prilikom kretanja na javnom putu, što predstavlja i zakonsku obavezu ove kategorije vozila.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju