subota 19 oktobar 2019
bsenfrdeitrusl

Traktoristi iz Bronzanog Majdana dobili žuta rotaciona svjetla, svjetloodbojne 3M trake i preventivne materijale

BANJALUKA - Vlasnici traktora i drugih poljoprivrednih mašina iz Bronzanog Majdana kod Banjaluke u četvrtak (28. mart 2019.) su u okviru tradicionalne republičke preventivne kampanje "Osvetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom" odslušali stručno predavanje o vožnji tih radnih mašina na javnim putevima i tom prilikom dobili žuta rotaciona svjetla, svjetloodbojne 3M trake za bolje uočavanje traktora i saobraćajno-preventivni materijal.

Više od 30 traktorista odslušalo je predavanje o značaju upotrebe žutog rotacionog svjetla tokom vožnje na javnim putevima u Srpskoj, kao i bezbjednom prevozu lica i tereta na traktorskim prikolicama.

Realizacijom aktivnosti "Osvjetlaj obraz domaćine, označi traktor žutim rotacionim svjetlom" očekuje se veće poštivanje propisa i povećan oprez vozača traktora i ostalih poljoprivrednih mašina, kako u radu na njivi i u šumi, tako i na javnom putu, veći stepen tehničke ispravnosti, veće korištenje rotacionog svjetla prilikom kretanja na javnom putu, što predstavlja i zakonsku obavezu ove kategorije vozila.

Predavanje i podjelu materijala organizovalo je Auto-moto društvo (AMD) "Banjaluka". Kampanja "Osvetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom" sprovodi se do 31. marta u više gradova i opština Srpske u organizaciji AMS RS i 49 AMD i Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, a uz podršku Ministarstva saobraćaja i veza RS, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Ministarstva unutrašnjih poslova RS i lokalnih zajednica.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju