četvrtak 14 novembar 2019
bsenfrdeitrusl

Srednjoškolci iz Ljubinja i Berkovića slušali predavanje o uticaju alkohola na organizam i sposobnost vožnje kod mladih vozača

LJUBINJE, BERKOVIĆI - Predstavnici Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS), Auto-moto društva (AMD) "Ljubinje" i AMD "Berkovići" organizovali su 26. marta 2019. godine saobraćajno-obrazovno predavanje pod nazivom "Alkohol i mladi" za učenike Srednjoškolskog centra "Svetozar Ćorović" u Ljubinju i njihove vršnjake područnog odjeljenja ovog srednjoškolskog centra u Berkovićima.

Srednjoškolci iz Ljubinja i Berkovića odslušali su predavanje o uticaju alkohola na organizam i sposobnost vožnje kod mladih vozača.

Poslije saobraćajno-obrazovnog predavanja pod nazivom "Alkohol i mladi" održane se pokazne vježbe tokom kojih su korištene specijalne naočari (takozvane "pijane naočari"), koje simuliraju tri različita stepena pijanstva, kako bi korisnicima što vjernije prikazali probleme u koordinaciji pokreta sa kojima se susreću osobe pod dejstvom alkohola.

Auto-moto savez Republike Srpske sa Auto-moto društvima i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske tokom ove školske godine održava saobraćajno-obrazovna predavanja i simulaciju uticaja alkohola na organizam vozača posredstvom "pijanih naočari" za učenike trećih i četvrtih razreda srednjih škola.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju