Print this page

AMS RS podržaće manfestaciju "Dan bezbjednosti saobraćaja u gradu Bijeljina" brojnim preventivnim aktivnostima

BANJALUKA, BIJELJINA - Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) i Auto-moto društvo (AMD) "Sigurnost" iz Bijeljine podržaće sutra (7. jun 2019.) od devet do 13 kasova manifestaciju "Dan bezbjednosti saobraćaja u gradu Bijeljina" postavljanjem pokretnog poligona za obuku djece u saobraćaju na bijeljinskom gradskom trgu i demonstracijom upotrebe bezbjednosnog pojasa na tijelo vozača i putnika na specijalizovanim simulatorima - "kosa ravan" i "ražanj".

AMS RS i AMD "Sigurnost" organizovaće i takmičenje vožnje bicikla na poligonu spretnosti za sve zainteresovane građane uzrasta od sedam do 77 godina.

Tokom trajanja manifestacije "Dan bezbjednosti saobraćaja u gradu Bijeljina" na gradskom trgu u Bijeljini biće predstavljene i takozvane "pijane naočari" koje simuliraju uticaj alkohola na organizam čovjeka.

Za učenike prvih, drugih i trećih razreda bijeljinskih osnovnih škola biće organizovano izvođenje saobraćajno-obrazovne predstave "Mirka" u Centru za kulturu "Semberija" u Bijeljini.

Mališani će sa glumcima Akademije umjetnosti Republike Srpske tokom predstave i na njima prihvatljiv način učiti kako da prepoznaju saobraćajne situacije koje mogu da budu opasne po njihove živote i učili kako da budu dobri i odgovorni učesnici u saobraćaju.

Manifestaciju "Dan bezbjednosti saobraćaja u gradu Bijeljina" organizuju Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, grad Bijeljina i AMS RS sa AMD u okviru republičke manifestacije "Dani saobraćaja Republike Srpske 2019".

 

 

RASPORED AKTIVNOSTI U BIJELJINI ZA PETAK, 7. JUN 2019.

9.00 ČASOVA - Početak rada pokretnog poligona za obuku djece u saobraćaju uzrasta od pet do devet godine,

9.30 ČASOVA - Početak rada sa simulatorima upotrebe bezbjednosnog pojasa na tijelo vozača i putnika,

11 ČASOVA - Početak takmičenja u vožnji bicikla na poligonu spretnosti,

11.30 ČASOVA - CENTRALNI DOGAĐAJ I DAVANJE IZJAVA ZA JAVNOST,

12 ČASOVA - Početak izvođenja saobraćajno-obrazovne predstave "Mirka" u Centru za kulturu "Semberija",

13 ČASOVA - Završetak manifestacije.