subota 19 oktobar 2019
bsenfrdeitrusl

Vozači, u ponedjeljak počinje nova školska godina u Republici Srpskoj, pazite na đake pješake

 

BANJALUKA - Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) podsjeća sve vozače da u ponedjeljak (2. septembar 2019. godine) počinje nova školska godina u Republici Srpskoj i poziva ih da voze krajnje oprezno u zonama osnovnih i srednjih škola, te da obrate posebnu pažnju na đake koji se kreću duž kolovoza.

Početak nove školske godine označiće i početak preventivne kampanje "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas" koju tradicionalno sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, AMS RS, Auto-moto društva (AMD) i lokalne zajednice.

Kako bi prvi školski dani prošli bezbrižno, radnici AMD organizovaće dežurstva u blizini osnovnih škola u periodima odlaska i dolaska djece iz škole, kao i za vrijeme velikog odmora.

Kampanjom kampanje "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas" se želi unaprijediti znanje i ponašanje kod djece kao rizičnih učesnika u saobraćaju putem obrazovnih materijala, svjetloodbojnih prsluka, radio i televizijskih spotova.

Roditelji kao najmotivisaniji treba da prenesu djeci elementarno znanje neophodno za njihovo pravilno i bezbjedno učešće u saobraćaju. Putem tih materijala roditelje želimo upoznati o stradanju djece, opasnostima koje ih vrebaju u saobraćaju, njihovom bezbjednom prevozu kada se voze u vozilu, ograničenim psihofizičkim sposobnostima u odnosu na odrasle, kao i informacijama koje su relevantne za njihovo samostalno i bezbjedno učešće u saobraćaju.

Odgovornost za bezbjednost djece je uvek na strani starijih, koji decu nisu naučili bezbednom ponašanju ili ih ugrožavaju svojim ponašanjem i postupcima.

Radnici AMS RS i AMD dijeliće obrazovne materijale u zonama osnovnih škola širom Republike Srpske i pomagati da đaci bezbjedno stignu u školu. Ovim putem AMS RS svim učenicima želi uspješnu i bezbjednu novu školsku 2019/2020. godinu.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju