subota 19 oktobar 2019
bsenfrdeitrusl

AMS RS i AMD "Doboj" sutra organizuju saobraćajno predavanje za učenike OŠ "Desanka Maksimović" u Stanarima

STANARI - Predstavnici Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS) i Auto-moto društva (AMD) "Doboj" sutra (četvrtak, 5. septembar 2019.) će u 10.15 časova održati saobraćajno-obrazovno predavanje za učenike prvih, drugih i trećih razreda Osnovne škole "Desanka Maksimović" u Stanarima i tom prilikom im podjeliti slikovnice i bojanke "Deset lekcija koje život znače", kao i reflektivne privjeske za njihove torbe.

Predavanje u Stanarima organizuje se u okviru republičke preventivne kampanje "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas", a koju od 1. do 30. septembra zajedno sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, AMS RS sa AMD i lokalne zajednice.

Cilj sprovođenja ove aktivnosti jeste povećanje nivoa bezbjednosti djece u saobraćaju u Republici Srpskoj povećanjem pažnje vozača početkom i tokom školske godine u zonama osnovnih i srednjih škola.

Planom je predviđeno obrazovanje učenika, roditelja i nastavnika o pravilnom ponašanju djece u saobraćaju i razvoju svijesti kod svih učesnika da su đaci - pješaci jedna od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju