subota 19 oktobar 2019
bsenfrdeitrusl

Boris Stanojević pobjednik na takmičenju održanom u okviru "Dana bezbjednosti saobraćaja u Istočnom Sarajevu - Pale".

PALE - Boris Stanojević, učenik Osnovne škole "Srbija" iz Pala, pobjednik je na takmičenju ispita spretnosti koje je održano u četvrtak (12. septembar 2019.) na poligonu za obuku djece u saobraćaju ispred ove škole u okviru dvodnevne manifestacije "Dani bezbjednosti saobraćaja u Istočnom Sarajevu - Pale".

Boris je kao nagradu za osvojeno prvo mjesto dobio bicikl, dok su njegovi školski drugari Pavle Đurđević i Nikola Kosmajac, osvajači drugog i trećeg mjesta, dobili školske ruksake.

Biciklističko takmičenje su organizovali Auto-moto društvo (AMD) "Jahorina" Pale, Osnovna škola "Srbija" i Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Pale i na taj način podržali manifestaciju "Dani bezbjednosti saobraćaja u Istočnom Sarajevu - Pale" učeći osnovce da budu dobri biciklisti i još bolji učesnici u saobraćaju. Nagrade za takmičare obezbijedio je Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS).

Pored takmičenja, AMS RS, AMD "Jahorina" i Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Pale su prvog dana ove dvodnevne preventivne manifestacije obradovali više od 60 mališana paljanskog vrtića "Cvrčak" modernim poligonom za obuku djece u saobraćaju prilagođenom njihovom uzrastu.

Riječ je o simulatoru realne raskrsnice sa semaforima i pješačkim prelazima namijenjenom djeci ranoškolskog uzrasta. Mališani iz vrtića "Cvrčak" su uz pomoć predstavnika Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Pale učili pravila bezbjednog ponašanja u saobraćaju.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju