subota 19 oktobar 2019
bsenfrdeitrusl

AMS RS simulator upotrebe bezbjednosnog pojasa oduševio Paljane tokom "Dana bezbjednosti saobraćaja u Istočnom Sarajevu - Pale"

PALE - Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) i Auto-moto društvo (AMD) "Jahorina" Pale predstavili su stanovnicima Pala u petak (13. septembar 2019.), drugog dana manifestacije "Dana bezbjednosti saobraćaja u Istočnom Sarajevu - Pale", simulator uticaja bezbjednosnog pojasa na tijelo putnika, a Agencija za bezbjednost saobraćaja RS simulator prevrtanja vozila.

Saobraćajno-preventivni uređaj AMS RS simulira dejstvo bezbjednosnog pojasa na tijelo vozača ili putnika prilikom čeonog sudara u saobraćajnoj nezgodi pri brzinama od osam do 14 kilometara na čas.

AMS RS je, paralelno sa demonstracijom upotrebe bezbjednosnog pojasa u centralnoj paljanskoj ulici, predstavio učenicima prvih razreda Osnovne škole "Pale" pokretni poligon za obuku djece u saobraćaju na kojem je više 100 mališana učilo osnovna pravila bezbjednog učešća u saobraćaju.

Riječ je o simulatoru realne raskrsnice sa semaforima i pješačkim prelazima namijenjenom djeci ranoškolskog uzrasta. Na ovom saobraćajnom poligonu djeca iz osnovnih škola i vrtića sa područja Pala imala su priliku da usvoje osnovna znanja neophodna za bezbjedno učešće u saobraćaju krećući se kao pješaci i biciklisti.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju