Новости

АМС РС и АМД „Сигурност“ обиљежавају „Европску недјељу мобилности“ сутра у Бијељини

БИЈЕЉИНА, ЗВОРНИК – Ауто-мото савез Републике Српске (АМС РС) и Ауто-мото друштво (АМД) „Сигурност“ Бијељина сутра ће (понедјељак, 20. септембар) од 11 до 13 часова на централном бијељинском тргу обучавати малишане на полигону за практичну обуку дјеце предшколског и раношколског узраста у саобраћају и демонстрирати утицај безбједносног појаса на тијело возача и путника у случају судара на симулаторима.

За 50 ученика првих и других разреда Основне школе „Свети Сава“ из Бијељине ће у 11.10 часова на главном тргу бити изведена саобраћајно-образовна представа „Фазонкове саобраћајне чаролије“. У случају кише представа ће се у истом термину извести у овој основној школи.

           Ове активности спроводе се у оквиру међународне манифестације „Европске недјеље мобилности“. Тема овогодишње „Европске недјеље мобилности“ је „Одржива мобилност за здравији живот!“.

Представа „Фазонкове саобраћајне чаролије“ биће изведена и у уторак (21. септембар) у девет часова на платоу Основне школе „Свети Сава“ у Зворнику за ђаке првих и других разреда, у организацији АМС РС и АМД „Семафор“ из Зворника.

Сви заинтересовани Зворничани и Зворничанке ће у оквиру обиљежавања „Европске недјеље мобилности“ имати прилику истог дана од 11 до 13 часова да испробају утицај безбједносног појаса приликом чеоног судара на специјализованом симулатору АМС РС.