Новости

АМС РС спроводи активности у Бањој Луци мјерењем брзине кретања возила на брзој цести

БАЊА ЛУКА – У овиру актуелне, превентивне активности „ЛАКО ЈЕ БРЗИНУ СМАЊИТИ!“, Ауто-мото савез Републике Српске у петак, 05. јула 2024. године, са почетком у 10.00 часова проводиће активности на брзом путу, у близини „Приједорске петље“, на проширењу између ГМП Компани (ул. Билећка 2Ф) и пумпе Петрол, у сарадњи са представницима Полицијске управе Бања Лука.

Изјаве за медије планиране су у 10.15 часова.

На пункту ће се у временском трајању од око сат времена вршити мјерење брзине кретања возила од стране МУП РС, заустављати сви возачи – и они који поштују ограничење брзине, као и они који управљају возилом брзинама изнад ограничења. Свим возачима представници АМС РС ће подијелити мирисе за ауто, са порукама кампање и пропагандни материјал.

Мирис за ауто црвене боје добиће они возачи који ће возити брзинама изнад ограничења, а зелене боје они возачи који поштују ограничења брзине.

Кампања „ЛАКО ЈЕ БРЗИНУ СМАЊИТИ!“ трајаће до 31. августа 2024. године, спроводи се с циљем повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској кроз смањење броја возача који не поштују ограничење брзине на путевима у Републици Српској, а реализује је АМС РС у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза РС, Министарством унутрашњих послова РС и Агенцијом за безбједност саобраћаја РС.

Ауто-мото савез Републике Српске