Новости

Бесплатно контролисана техничка исправност моторних возила у Новом Граду

НОВИ ГРАД – Стручни тим Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС), Ауто-мото друштва „Уна“ и Полицијске станице Нови Град у уторак (14. јул 2020.) су на подручју општине Нови Град реализовали превентивну активност „Да ли возите технички исправно возило – провјерите 2020“.

Возачи су имају прилику да бесплатно превентивно преконтролишу техничку исправност возила на покретном техничком прегледу.

Предраг Ликокур из АМС РС рекао је да се током ове традиционалне акције контролишу амортизери, свјетлосни уређаји, кочиона течност и инсталација за гас, ако је има у возилима.

„Уколико има неких неправилности, укажемо возачима шта треба да отклоне како би њихово возило било безбједно за вожњу. У љетном периоду обично су суви коловози и због тога су возачи опуштенији, возе брже, па је и више саобраћајних незгода“, рекао је он.

           Ликокур је навео да се возачима савјетује и да користе љетне гуме јер се током љета зимске више троше и до зиме нису функционалне колико би биле да су ускладиштене.

Он је додао да се, у односу на раније, возни парк подмлађује и да су возила исправнија.

Ликокур је рекао да се сваке године током акције „Да ли возите технички исправно возило – провјерите“, приликом бесплатних техничких прегледа контролише 300 до 400 возила, а током акције „Безбједна вожња у зимским условима“ 900 до 1.000.

Акција „Да ли возите технички исправно возило – провјерите“ почела је 9. јула, траје до 17. јула, а спроводи се уз подршку Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, Министарства унутрашњих послова Српске, Ауто-мото друштава и Агенције за безбједност саобраћаја Српске. (Извор: Срна)