Новости

Ђаци из бањолучке „Змај Јовине“ школе са Фазонком учили о правилном понашању у саобраћају

БАЊА ЛУКА – Саобраћајно-образовна представа „Фазонкове саобраћајне чаролије“ изведена је у уторак (07. септембар 2021.) пред више од 130 ђака првих и других разреда Основне школе „Змај Јова Јовановић“ у Бањој Луци, у организацији Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС).

Представа „Фазонкове саобраћајне чаролије“ прилагођена је дјеци предшколског и раношколског узраста путем које се на дјеци прихватљив начин жели указати на опасности које их вребају у саобраћају.

           Малишанима су послије представе подијељене бојанке и сликовнице „Десет лекција које живот значе“, саобраћајно-образовни материјали и слаткиши.

Ова превентивна активност организована је у оквиру спровођења републичке превентивне кампање „Возачи, опрез је за вас, школа је за нас!“, која има за циљ подизање нивоа безбједности дјеце у саобраћају повећањем пажње возача у зонама школа, као и образовањем ученика, родитеља и наставника о правилном понашању дјеце у саобраћају.

Кампања „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас!“ трајаће до 30. септембра 2021. године и заједнички је спроводе Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство просвјете и културе РС, Министарство унутрашњих послова РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, АМС РС са 49 Ауто-мото друштава, друштвено одговорна компанија „Оптима група“ и локалне заједнице.