Новости

Фочанским возачима дијељени превентивни материјали у оквиру кампање „Лако је појас везати!“

ФОЧА – Саобраћајно-превентивни караван Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС) у сриједу (12. мај 2021.) је у оквиру републичке превентивне кампање „Лако је појас везати!“ посјетио Фочу и са радницима Ауто-мото друштва (АМД) „Фоча“ дијелио возачима освјеживаче за возила и превентивне материјале у којима је наведено колико је важно користити безбједносне појасеве током вожње.

Фочанским возачима и путницима скренута је пажња да је безбједносни појас најефективнији и најбољи пасивни систем заштите у саобраћају, који у значајној мјери смањује проценат смртно страдалих и тешко повријећених учесника у саобраћајним незгодама.

           Превентивна активност у Фочи спроведена је у оквиру нове велике републичке кампање под називом „Лако је појас везати!“, чија је централна манифестација обиљежена дан раније (11. мај 2021.) у Источном Сарајеву.

Заједнички је реализују Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство унутрашњих послова РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, АМС РС са 49 АМД и локалне заједнице, уз медијску подршку Радио-телевизије РС.

Поред превентивног каравана који ће током кампање обићи више градова и општина Српске, АМС РС и АМД ће у оквиру овогодишње кампање „Лако је појас везати!“ спровести и велико истраживање о употреби безбједносних појасева код корисника возила и њихових ставова о употреби појасева током вожње на путевима у Српској. Екипа АМС РС и АМД „Фоча“ дијелила је и превентивне брошуре бициклистима из овог града у оквиру текуће кампање „Звони да те виде! Нека блиста бициклиста“