Новости

Кампања „Нити 1 брза вожња“ спроведена у Челопеку, дијељени превентивни материјали и мирисни освјеживачи

ЗВОРНИК – Стручна екипа Ауто-мото друштва (АМД) „Семафор“ и припадници Полицијске управе Зворник у сриједу (9. септембар 2020.) су у мјесту Челопек спровели саобраћајно-превентивну акцију подјеле превентивних материјала возачима како би их подсјетили да је пребрза вожња један од главних узрочника настанка саобраћајних незгода са најтежим посљедицама.

Ова активност спроведена је у оквиру републичке превентивне кампање „Нити 1 брза вожња!“.

           Возачима су током контроле брзине кретања возила у Челопеку уручени саобраћајно-превентивни материјали и мирисни освјеживачи за возила са посебним превентивним порукама.

Републичка кампања спроводи се од 19. јуна до 30. септембра широм Републике Српске (РС), а у њеној реализацији учествују Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство унутрашњих послова РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, предузеће „Аутопутеви РС“, Ауто-мото савез РС са својих 49 АМД и локалне заједнице.

Овом превентивном активношћу жели се утицати на промјену ставова код возача о важности и значају ограничења брзине, те пренијети поруку свим учесницима у саобраћају колико је важно поштовати ограничење брзине кретања.

Кампања „Нити 1 брза вожња“ почиње сваке године пред почетак љетних годишњих одмора у Српској с циљем повећања нивоа безбједности саобраћаја смањењем броја возача који возе непрописним или неприлагођеним брзинама.