Новости

Кампања „Осветлај образ, домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом“ креће у Новом Граду

БАЊАЛУКА – Традиционална републичка саобраћајно-превентивна кампања „Осветлај образ, домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом“ биће озваничена у четвртак, 12. марта 2020. године, у општини Нови Град подјелом жутих ротационих свјетала, свјетлоодбојних 3М трака за боље уочавање трактора и других превентивних материјала.

Планом је предвиђен почетак кампање на сљедећим локацијама (четвртак):

  • 11.00 часова – Технички преглед МБ „Пејдо“, насеље Урије, општина Нови Град,
  • 12.30 часова – село Витасовци, општина Нови Град.

За возаче трактора из ове општине одржаће се савјетодавно предавање и разговор о значају поштивања прописа из области безбједности саобраћаја, безбједног управљања трактором, али и безбједног превоза лица и терета на трактору и тракторској приколици.

Кампању „Осветлај образ, домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом“ спроводиће до 31. марта Министарство саобраћаја и веза Републике Српске (РС), Министарство унутрашњих послова РС, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, Ауто-мото савез РС са 49 Ауто-мото друштава у више градова и општина Српске.

Подјелу жутих ротационих свјетала, свјетлоодбојних трака, превентивних материјала и предавање за возаче трактора у општини Нови Град организују Ауто-мото савез РС и Ауто-мото друштво „Уна“ Нови Град.

Реализацијом активности „Освјетлај образ домаћине, означи трактор жутим ротационим свјетлом“ очекује се веће поштивање прописа и повећан опрез возача трактора и осталих пољопривредних машина, како у раду на њиви и у шуми, тако и на јавном путу, већи степен техничке исправности, веће кориштење ротационог свјетла приликом кретања на јавном путу, што представља и законску обавезу ове категорије возила.