Новости

Контрола техничке исправности возила у Вишеграду: Возачи спремно дочекују први снијег

ВИШЕГРАД – Стручни тим Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС) и компаније „Оптима група“ у сриједу (24. новембар 2021.) је у Вишеграду бесплатно контролисао техничку исправност уређаја на 30 моторних возила и утврдио да возачи из ове општине спремно дочекују прве сњежне падавине.

Ова превентивна активност спроведена је у сарадњи са Ауто-мото друштвом (АМД) „Вишеград“ и Полицијском станицом Вишеград, а у оквиру велике републичке превентивне кампање „Безбједна вожња у зимским условима 2021“.

           Самостални виши стручни сарадник за техничке услуге АМС РС Предраг Ликокур изјавио је новинарима да стручни тим током ове традиционалне акције прегледао исправност свјетлосно-сигналних уређаја, квалитет кочионе течности, вриједности расхладне течности, плинску инсталацију и дубину газећег слоја пнеуматика и указали возачима на неправилности које треба да отклоне.

„Током кампање уочене су ситне неисправности на свјетлосно-сигналним уређајима, а квалитет кочионе течности је често испод дозвољених граница“, навео је Ликокур и указао на важност употребе одговорајућих пнеуматика у зависности од годишњег доба.

Секретар АМД Вишеград Радован Липовац каже да је задовољан одзивом возача који су узели учешће у овој акцији, те да је установљено да је велики број возила технички спремно за учешће у саобраћају у зимским условима.

Возач из Вишеграда Вјекослав Суботић сматра да би власници моторних возила требали више да обрате пажњу на њихову исправност како би се безбједност свих учесника у саобраћају подигла на виши ниво.

           Превентивни караван АМС РС и „Оптима групе“ у четвртак је у Требињу (од девет до 11 часова) и Билећи (од 12 до 14 часова), а у петак у Гацку (од осам до 10 часова) и Невесињу (од 11 до 13 часова).

Активност је превентивно-безбједоносног карактера и не садржи репресивне мјере према возачима возила на којима се утврде неисправности појединих уређаја који су предмет контроле у току трајања акције.

Кампања „Безбједна вожња у зимским условима 2021“ се спроводи у духу „Деценије акције за безбједност саобраћаја на путевима“ и реализује уз помоћ Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, друштвено одговорне компаније „Оптима група“ и локалних заједница.

(Извор: Срна, АМС РС, фото: АМС РС)