Новости

Међународна манифестација „Европскa недјељa мобилности“ обиљежена на Тргу Крајине у Бањој Луци

БАЊА ЛУКА – Међународна манифестација „Европска недјеља мобилности“ обиљежена је у петак (17. септембар 2021.) на Тргу Крајине у Бањој Луци саобраћајно-образовним такмичењем „Од 7 до 77 година“ и обуком малишана на полигону за практичну обуку дјеце предшколског и раношколског узраста у саобраћају.

Помоћник министра за друмски саобраћај Републике Српске (РС) Драган Станимировић додијелио је бицикло Тамари Ћулибрк, најбољој такмичарки на одржаном такмичењу „Од 7 до 77 година“.

Шеф Одсјека за саобраћај Административне службе града Бања Лука Славко Давидовић уручио је школски руксак другопласираном на овом такмичењу Давиду Дабићу, док је инспектор полиције за превенцију у Управи полиције Министарстава унутрашњих послова РС Невена Ракић трећепласираном Алекси Добријевићу као награду предала школску торбу.

           Награде за ово такмичење обезбиједио је Ауто-мото савез Републике Српске (АМС РС), а биће накнадно уручене још двије школске торбе, Вањи Куваљи и Младену Граховцу, који су на такмичењу подијелили треће мјесто са Добријевићем.

АМС РС са 49 Ауто-мото друштава (АМД) и другим субјектима безбједности саобраћаја учествују од 16. до 22. септембра 2021. године у обиљежавању међународне манифестације „Европска недјеља мобилности“ низом саобраћајно-образовних и превентивних активности широм Републике Српске.

Тема овогодишње „Европске недјеље мобилности“ је „Одржива мобилност за здравији живот!“.

АМС РС и АМД „Сигурност“ Бијељина ће у понедјељак (20. септембар 2021.) од 11 до 13 часова на централном бијељинском тргу поставити полигон за практичну обуку дјеце предшколског и раношколског узраста у саобраћају и симулатор утицаја безбједносног појаса на тијело возача и путника у случају чеоног судара.

Поред тога, за 50 ученика првих и других разреда Основне школе „Свети Сава“ из Бијељине ће у 11.05 часова на главном тргу бити изведена саобраћајно-образовна представа „Фазонкове саобраћајне чаролије“. У случају кише представа ће се у истом термину извести у овој основној школи.

           Представа „Фазонкове саобраћајне чаролије“ биће изведена и у уторак у девет часова (21. септембар 2021.) на платоу Основне школе „Свети Сава“ у Зворнику за ђаке првих и других разреда у организацији АМС РС и АМД „Семафор“ из Зворника.

Сви заинтересовани Зворничани и Зворничанке ће у оквиру обиљежавања „Европске недјеље мобилности“ имати прилику истог дана од 11 до 13 часова да испробају утицај безбједносног појаса приликом чеоног судара на специјализованом симулатору АМС РС.

Поред наведених активности, Ауто-мото друштва ће у својим локалним заједницама обиљежити „Европску недјељу мобилности“ промотивним вожњама бицикла и шетњама на улицама затвореним за саобраћај, као и подјелом превентивних материјала и летака.