Новости

Министар саобраћаја и веза РС Недељко Ћорић разговарао са генералним секретаром АМС РС Ранком Бабићем

БАЊА ЛУКА – Министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић одржао је у петак (28. мај 2021.) у Бањој Луци састанак са руководством Ауто-мото савеза Републике Српске на челу са генералним секретаром Ранком Бабићем на којем је разговарано о унапређењу безбједности саобраћаја кроз бројне превентивно-безбједносне акције и бесплатне услуге за све учеснике у саобраћају.

Оцијењено је да је веома значајна бесплатна услуга коју пружа Ауто-мото савез Српске – превоз возила и путника у случају квара или саобраћајних незгода.

          Тема састанка била је и реализација превентивних кампања „Лако је појас везати“ и „Звони да те виде! Нека блиста бициклиста“.

Током реализације кампања, које су планиране 1. јуна у Бањој Луци, биће организоване бројне активности у центру Бања Луке – Полигон за саобраћајно-васпитну обуку дјеце у саобраћају предшколског и раношколског узраста, Симулатор утицаја безбједносног појаса на тијело возача при чеоном судару возила и Симулатор утицаја безбједносног појаса на тијело возача и путника при превртању возила.

Осим наведених активности, планирано је и одржавање такмичења у испиту спретности за ученике средњих школа, које ће провести стручни тимови АМС РС и АМД „Бања Лука“.

За учеснике кампање и побједнике обезбијеђене су и вриједне награде.

Наведене кампање заједнички реализују Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја, АМС РС и Град Бања Лука, уз подршку компанија „Оптима група“, „Вива“ компанија и медијску подршку Радио-телевизије Републике Српске.

(Извор: Влада РС)