Новости

М:тел, АБС РС и АМС РС поручују возачима: „Ако ме волиш, остави телефон док возиш!“

БАЊАЛУКА – „Ако ме волиш, остави телефон док возиш!“, назив је једномјесечне превентивне кампање која је почела у уторак (1. септембар 2020.) широм Републике Српске, а која има за циљ подизање свијести о важности савјесног понашања у саобраћају, нарочито када су у питању возачи.

Кампању путем билборда током мјесеца септембра спроводи друштвено одговорна компанија М:тел уз подршку Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске (АБС РС) и Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС).

Годинама уназад компанија М:тел активно дјелује на подизању свијести возача о неопходности савјесне употребе телефона током вожње, а ову мисију наставила је и ове године.

          С првим даном нове школске године, снажна и емотивна порука на билбордима широм Српске „Ако ме волиш, остави телефон док возиш“, представља обраћање свим учесницима у саобраћају, а нарочито возачима.

Употреба мобилног телефона током вожње може бити један од главних фактора у ометању возача и може утицати на повећање могућности настанка саобраћајних незгода са озбиљним посљедицама. Компанија М:тел, АБС РС и АМС РС апелују на возаче  да прихвате чињеницу да употреба мобилног телефона током вожње може бити једнако опасна као и вожња под утицајем алкохола.

Кампања „Ако ме волиш, остави телефон док возиш“ биће активна током цијелог мјесеца септембра, између осталог, и као подсјетник да је то мјесец када почиње нова школска година и када је потребан додатни опрез у саобраћају, нарочито када је у питању безбједност најмлађих.