Новости

„Недјеља дјетета“ у Српској: Дјеца на лијечењу у „Др Мирослав Зотовић“ обрадована поклонима

БАЊА ЛУКА – Генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС) Ранко Бабић и директор Агенције за безбједност саобраћаја РС Новица Крунић у уторак (5. октобар 2021.) су у оквиру међународне манифестације „Недјеља дјетета“ традиционално посјетили Завод за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ и предали пригодне поклоне.

За дјецу на лијечењу у овој здравственој установи припремљени су разноврсни поклони – саобраћајно-образовне сликовнице и бојанке, пузле „Пажљивко“, свјетлоодбојне тракице и привјесци, мајице, слаткиши и играчке.

           Посјета Заводу „Др Мирослав Зотовић“ има за циљ да се укаже пажња дјеци која се налазе на лијечењу у овој установи. Такође се жели скренути пажња и на дјецу која су била жртве саобраћајних незгода како би их охрабрили да, послије лијечења, наставе да учествују у саобраћају као безбједни учесници.

Обиљежавање „Недјеље дјетета“ представља начин да се јавности укаже на потребу и обавезу поштовања дјетета и на заштиту дјечијих права гарантованих Конвенцијом о правима дјетета, коју је 1989. године усвојила Скупштина Уједињених нација. Ова манифестација се сваке године обиљежва у првој седмици мјесеца октобра.