Новости

Нова „Тојота корола“ поносни власник титуле аутомобила године 2020. у Републици Српској

БАЊАЛУКА  – Међу финалистима избора за аутомобила 2020. године, према избору стручног жирија манифестације и редакције „Саобраћај и ми“, најбољим аутомобилом проглашена је „Тојота корола“.

Редакција „Саобраћај и ми“ у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске, Ауто-мото савезом Републике Српске и Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске, организовала је 20. фебруара 2020. године јубиларну 20. манифестацију “Избор аутомобиле године у Републици Српској”.

Процедура избора била је по правилима и критеријима који се примјењују у Европи и региону.

Овај пут, између 12 номинованих модела од стране дистрибутера, стручни жири је изабрао „королу“ за аутомобил године у Српској на темељу искуства, а вреднујући квалитет, дизајн и напредне технологије, те иновативност посебно демонстрирану кроз напредне системе активне и пасивне безбједности.

У оквиру овогодишње реализације избора аутомобиле године, под покровитељством Републичког педагошког завода, реализована је и превентивна активност “Саобраћај у очима дјеце” у којој су дјеца школског узраста својим фотографијама и видео прилозима указала на проблеме у саобраћају на путу од куће до школе и назад.

Радови са најквалитетнијим порукама, најактивнија школа и наставник награђени су вриједним наградама које су обезбједили Ауто-мото савез Републике Српске и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске.

Пригодан програм традиционалне манифестације у Народном позоришту Републике Српске употпунили су чланови градског хора „Јазавац“ и  састава „ОНЕ ТРИ“. (Извор: Унопотал)