sreda 11 decembar 2019
bsenfrdeitrusl

Predavači AMS RS i Info-centra EU u BiH učili banjalučke osnovce kako da budu dobri i odgovorni učesnici u saobraćaju

BANJALUKA - Stručni tim Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS) i Info-centra Evropske unije (EU) u BiH - kancelarija Banjaluka u utorak (17. septembar 2019.) je u okviru republičke preventivne kampanje "Vozači, oprez je za vas, škola je za nas" održao saobraćajno-obrazovna predavanja pod nazivom "Deset lekcija koje život znače" za više od 150 učenika drugih i trećih razreda iz banjalučkih osnovnih škola "Branko Ćopić" i "Jovan Cvijić".

Đacima su poslije predavanja podijeljene saobraćajno-obrazovne bojanke i slikovnice, kao i svjetlo-odbojni privjesci - "smajlići" i narukvice.

Oko 90 školaraca iz škole "Jovan Cvijić" potom je obišlo pokretni poligon za obuku djece u saobraćaju, koji je u svrhu promocije međunarodne manifestacije "Evropska nedjelja mobilnosti - Dan bez automobila 2019" postavljen od 16. do 22. septembra na Trgu Krajine u Banjaluci.

Mališani su na simulatoru realne raskrsnice sa njima prilagođenim semaforima i pješačkim prelazima učili osnovna pravila bezbjednog učestvovanja u saobraćaju.

Saobraćajni stručnjaci iz AMS RS će u srijedu (18. septembar) u 14.30 časova u Banjaluci održati nova predavanja "Deset lekcija koje život znače" za učenike banjalučke Osnovne škole "Ivo Andrić".

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju