sreda 11 decembar 2019
bsenfrdeitrusl

Đaci iz Zvornika poslali poruke vozačima u Srpskoj da biciklima zamijene automobile ili da što više hodaju

ZVORNIK - Učenici zvorničke Osnovne škole "Sveti Sava" u četvrtak (19. septembar 2019.) su u okviru međunarodne kampanje "Evropska nedjelja mobilnosti" ispunili gradski trg u Zvorniku i poslali poruke svim vozačima u Republici Srpskoj da u cilju smanjenja zagađenosti u gradovima i opštinama Srpske svedu na minimum upotrebu motornih vozila.

Druženje sa zvorničkim osnovcima organizovali su Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Zvornik i Auto-moto društva "Semafor" iz Zvornika.

Svake godine manifestacija "Evropska nedjelja mobilnosti" se fokusira na određenu temu u vezi sa održivom mobilnosti, a ovogodišnja ima naziv "Hodajte sa nama!". Cilj ove inicijative je rješavanje globalnog problema koji se tiče velikog broja vozila i veće upotrebe alternativnih vidova prevoza umjesto privatnih automobila.

Manifestacijom se podstiče kombinovanje različitih prevoznih sredstava u gradu, kako za putnike tako i za robu, čime se omogućava maksimalna iskorišćenost njihovih prednosti - smanjenje troškova prevoza, brzina putovanja, udobnost, pouzdanost...

Međunarodna manifestacija "Evropska nedjelja mobilnosti" traje od 16. do 22. septembra širom Srpske i zajednički je sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ogranizacija za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS), Kancelarija Evropske unije u BiH, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, Auto-moto savez Republike Srpske zajedno sa svojim Auto-moto društvima i lokalnim zajednicama.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju