subota 22 februar 2020
bsenfrdeitrusl

Svjetski dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda biće obilježen u ponedjeljak u Gradišci i Banjaluci

BANJALUKA - Međunarodna manifestacija "Svjetski dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda" biće obilježena nizom aktivnosti od 15. do 20. novembra u Republici Srpskoj (RS), a planirano je da centralno obilježavanje bude održano u ponedjeljak (18. novembar 2019.) u 11 časova na gradskom trgu u Gradišci simulacijom saobraćajne nezgode.

Manifestaciju "Svjetski dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda" u Srpskoj organizuju Agencija za bezbjednost saobraćaja RS i Auto-moto savez RS (AMS RS) sa Auto-moto društvima, a u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza RS, Ministarstvom unutrašnjih poslova RS, Crvenim krstom RS, lokalnim zajednicama i drugim subjektima i organizacijama.

Ovogodišnji Dan sjećanja obilježava se pod sloganom "Život nije dio automobila!", a temelji se na Stubu 3. Globalnog plana Decenije akcije - Bezbjednija vozila.

"Svjetski dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda" je dan kada se odaje počast žrtvama saobraćajnih nezgoda i njihovim porodicama i sjeća na milione stradalih i povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama u svijetu.

Ovim danom želi se ukazati i na potrebu zajedničkog sprovođenja preventivnih aktivnosti od svih subjekata koji su dužni da vode računa o bezbjednosti saobraćaja kako bi se smanjila stradanja u saobraćaju.

 

OBILJEŽAVANJE "SVJETSKOG DANA SJEĆANJA NA ŽRTVE SAOBRAĆAJNIH NEZGODA" (PONEDJELJAK, 18. NOVEMBAR 2019) U SRPSKOJ

GRADIŠKA

- 10.00 časova - Sastanak sa gradonačelnikom Gradiške u prostorijama ove lokalne zajednice,

- 10.45 časova - Paljenje svijeća za stradale u saobraćajnim nezgodama u Gradišci,

- 11.00 časova - Simulacija saobraćajne nezgode na gradskom trgu u Gradišci.

BANJALUKA

- 14.00 časova - Koncert učenika Muzičke škole "Vlado Milošević" i studenata Akademije umjetnosti banjalučkog Univerziteta u Vijećnici Banskog dvora u Banjaluci.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju