Магазин

Од 10. јула веће цијене путарина у Србији

БЕОГРАД – Возачи у Србији плаћаће од сриједе, 10. јула 2024. године, веће путарине на основу новог цјеновника, сходно одлуци о висини посебне накнаде за употребу јавног пута, његовог дијела и путног објекта коју су усвојили Путеви Србије након сагласности Владе Србије. 

Цијене су повећане за око 10 одсто, што значи да ће од наведеног дана путарина од Београда до Шида коштати око 9 КМ, од Обреновца до Прељине око 10 КМ, од Београда до Суботице око 14 КМ, од Београда до Ниша око 19 КМ, а од Београда до Димитровграда око 28 КМ.

Како преноси Тањуг, одлуком је прецизирано да плаћањем путарине путем уређаја за електронску наплату путарине, физичко и правно лице, корисник моторног возила четврте категорије емисијског разреда „ЕУРО 6“ остварује попуст од 10 одсто који се обрачунава на износ умањен за попуст на електронсу наплату путарине од 6,0 одсто.

Како даље наводе, ова ставка ће се примјењивати 30 дана од дана објављивања одлуке због потребних техничких прилагођавања у систему за наплату путарине.

Извор, фото: Тањуг

Ауто-мото савез Републике Српске