Новости

Предавање о безбједном учешћу трактора на јавним путевима одржано у мјесту Брезово поље село

БРЧКО – Образовно предавање о безбједном учешћу трактора и других пољопривредних машина на јавним путевима и подјела саобраћајно-превентивних материјала одржани су у сриједу (31. март 2021.) у мјесту Брезово поље село код Брчког за ратаре из овог посавског мјеста.

Дружење са трактористима организовали Ауто-мото друштво (АМД) „Доњи Жабар“ и Удружење пољопривредника „Сава“ из Брчког у оквиру републичке превентивне кампање „Освјетлај образ домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом“.

Предавање о значају поштoвања прописа из области безбједности саобраћаја и безбједног управљања трактором одржао је секретар АМД „Оптима“ из Модриче, магистар саобраћаја Јован Ковачевић.

           Власницима трактора из мјесто Брезово поље село подијељена су жута ротациона свјетла, свјетло-рефлектујући прслуци и 3М свјетлоодбојне траке за тракторе и приколице, привјесци и саобраћајно-превентивне брошуре.

Кампања „Освјетлај образ домаћине! Означи трактор жутим ротационим свјетлом“ спроводи се у више градова и општина Републике Српске (РС).

Спроводе је Ауто-мото савез Републике Српске (РС) са 49 АМД, Агенција за безбједност саобраћаја РС, Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство унутрашњих послова РС, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, друштвено одговорна компанија „Оптима група“ и локалне заједнице.

Реализацијом активности „Освјетлај образ домаћине, означи трактор жутим ротационим свјетлом“ очекује се веће поштивање прописа и повећан опрез возача трактора и осталих пољопривредних машина, како у раду на њиви и у шуми, тако и на јавном путу, већи степен техничке исправности, веће кориштење ротационог свјетла приликом кретања на јавном путу, што представља и законску обавезу ове категорије возила.