Новости

Представници АМС РС и МУП РС сутра се друже са дјецом на лијечењу у Заводу „Др Мирослав Зотовић“

БАЊАЛУКА – Представници Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС) и Министарства унутрашњих послова (МУП) РС сутра (уторак, 1. октобар 2019.) ће у 11 часова, поводом међународне манифестације „Недјеља дјетета“, посјетити малишане у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ и са њима одгледати саобраћајно-образовну представу „Саобраћајна чаролија“.

Дјеци на лијечењу у овој здравственој установи ће се послије представе уручити пригодни поклони – саобраћајно-образовне сликовнице и бојанке, слаткиши и играчке. Представа „Саобраћајна чаролија“ доприноси унапређењу саобраћајног образовања и васпитања дјеце.

Посјета Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ има за циљ да се укаже пажња дјеци која се налазе на лијечењу у овој установи. Такође се жели скренути пажња и на дјецу која су била жртве саобраћајних незгода како би их охрабрили да, послије лијечења, наставе да учествују у саобраћају као безбједни учесници.

Обиљежавање „Недјеље дјетета“ представља начин да се јавности укаже на потребу и обавезу поштовања дјетета и на заштиту дјечијих права гарантованих Конвенцијом о правима дјетета, коју је 1989. године усвојила Скупштина Уједињених нација. Ова манифестација се сваке године обиљежва у првој седмици мјесеца октобра.