Новости

Првачићи бањолучких школа „Јован Цвијић“ и „Иво Андрић“ учили правила понашања у саобраћају

БАЊА ЛУКА – Поводом обиљежавања међународне манифестације „Недјеља дјетета“, у сриједу (6. октобар 2021.) је у Дому омладине у Бањој Луци изведена саобраћајно-образовна представа „Мирка“ за првачиће бањолучких основних школа „Јован Цвијић“ и „Иво Андрић“.

Извођење представе организовали су Административна служба града Бања Лука, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и Ауто-мото савез Републике Српске.

Малишани су са глумцима Академије умјетности Републике Српске током представе и на њима прихватљив начин препознавали саобраћајне ситуације које могу да буду опасне по њихове животе и учили како да буду добри и одговорни учесници у саобраћају.

           Првачићима су послије представе подијељени саобраћајно-образовне сликовнице и бојанке под називом „Десет лекција које живот значе“.

До данас је интерактивна, саобраћајно-образовна представа „Мирка“ изведена више од 100 пута и одгледало је више од 25 хиљада ученика из основних школа широм Републике Српске. Мисија манифистације „Дјечије недјеље“ је подизање свијести о дјечијим правима.

Дјечија недјеља је прилика да се, много гласније него иначе чује глас дјеце, те да њихов осмјех и добробит стави на сам врх приоритета родитеља/старатеља, наставника, васпитача, заједнице.